Archief

Bijzondere lezing over de zon

KERK - TRICHT:  Zaterdagochtend 25 juni 2016 houdt dhr. Rob Rutten, professor in de Zonnefysica en inwoner van Deil, een lezing over allerlei aspecten van de zon, zoals o.a. zonnevlekken en zonnevlammen, de afmetingen van de zon, de verwachte levensloop, de zonnecyclus en andere interessante verschijnselen die zich nog meer op het oppervlak én in het inwendige van de zon afspelen.

De lezing is de start van de jaarlijkse excursiedag voor leden van De Zonnewijzerkring. Dit jaar wordt deze excursie georganiseerd door Zonnewijzerroute Geldermalsen. Zij nodigen geïnteresseerden uit om deze lezing bij te wonen.

U kunt zich aanmelden voor de lezing tot en met 18 juni bij: Astrid van der Werff, Lingedijk 102 Tricht. Tel 0345-571845. Email Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Plaats: Hervormde Kerk, Kerkstraat 6, Tricht. Datum: 25 juni. Aanvang lezing: 10.30 uur

Kerk open: vanaf 10.00 uur. Entree: gratis.

Koffie met appelgebak: €3,50 (indien gewenst, opgeven bij de aanmelding)

11-Centraal

In het kwartaalblad 11-Centraal van de gemeente Geldermalsen, editie april 2016, staan we op de middenkatern. Hiermee wordt het toeristisch seizoen geopend. Met een oplage van ruim 11.000 is dit een mooie promotie voor onze zonnewijzerroute.   

p5010002kopie

Bezoek aan Brussel

Zaterdag 17 oktober 2015 waren we bij de bijeenkomst van de Zonnewijzerkring West-Vlaanderen. Onderwerp was de zonnewijzer van de Ancienne Farmacie Delacre op de Koudenberg 64-66 te Brussel. Het gebouw is ontworpen door architect Paul Saintenoy en is gebouwd in 1895. Het mozaÏek is gemaakt door de Italiaan Silvio Tolomei. Haan en Uil symboliseren Dag en Nacht. De mozaïekzonnewijzer werd gerestaureerd door Gino Tondat en Sarah Landtmeters. 

De lezing werd gehouden door Patric Oyen en Gino Tondat. Hieronder een kleine impressie.

    

Daarnaast werden we door Jan de Graeve rondgeleid door Brussel en liet hij ons de door hem ontworpen zonnewijzer zien aan de Boudewijnlaan 12.

          

Een aandeel in de Betuwe

Ook dit jaar zijn we genomineerd om mee te doen met 'Een aandeel in de Betuwe', een sponsoractie van de Rabobank West-Betuwe. Alleen leden van de Rabobank West-Betuwe kunnen van 1 t/m 30 april stemmen op ons project. Noteer alvast in uw agenda zodat uw stem niet verloren gaat.

Astrid van der Werff krijgt eervolle vermelding!

Astrid van der Werff deed afgelopen juni 2015 mee aan de zonnewijzerwedstrijd Le Ombre del Tempo/Shadows of Time in Brescia Italië. Zij ontving daarvoor een eervolle vermelding.