Archief

Benen zonnewijzer gevonden

mei 2013: 

Hierbij de foto van de zonnewijzer van been. De dikte is 4 mm. Er ontbreekt een klepje voor het vangen van de zon. De zonnewijzer heb ik gevonden bij het weghalen van een perenboom achter ons huis aan de Tuinstraat 5 te Venhuizen. De sloot naast ons huis had vroeger een open verbinding met de toenmalige Zuiderzee. Er werden naast ons huis alleen grove goederen gelost, maar ook zand en grind. De botters met vis voor de visafslag was een kilometer verder in het dorp.

Simon Koopman

Vrouwen van Nu

Op dinsdag 21 mei 2013 heeft Astrid van der Werff een lezing gehouden over zonnewijzers voor de Vrouwen van Nu afdeling Rumpt/Gellicum. Enthousiast hebben zij op 13 juni jl. als eerste georganiseerde groep de zonnewijzerroute gefietst langs de reeds gerealiseerde zonnewijzers.

 

 

 

  

Lingewaaljournaal

Lingewaaljournaal, 2 mei 2012

   

Op 26 april jl. is de gerestaureerde zonnewijzer, die voor het gemeentehuis staat, onthuld door Karine van Drunen en Astrid van der Werff van de Stichting Zonnewijzerroute Geldermalsen, wethouder Griedo Bel en griffier Herman Dame. De zonnewijzer is vakkundig gerestaureerd door Men’s Tradition uit Middelbeers.

http://www.lingewaal.nl/actueel/lingewaaljournaal_41173/item/lingewaaljournaal-2-mei-2012_15201.html#titel15201=

Vermelding van zonnewijzer Deil in boek

5 juli 2012: deze week verscheen een nieuw boek 'Hofleveranciers' geschreven door Helga Warmels. Daarin staat een hoofdstuk dat gaat over steenhouwerij van Luijn uit Tiel. De zonnewijzer aan de Protestantse kerk in Deil komt erin uitvoerig aan bod. Het is te verkrijgen bij de boekhandel onder ISBN 978-90-450-1847-8 en is uitgegeven door uitgeverij Atlas.

Opdracht voor informatieborden gegeven

Op 20 februari 2012 is de opdracht gegeven aan PressArt om de beide informatieborden voor Deil en Geldermalsen te gaan uitvoeren. Over 9 weken zullen ze klaar zijn. We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. De firma Dover zal ze t.z.t. gaan plaatsen.