Totstandkoming

Mei 2016: 3 mei afspraken gemaakt met Tapperij Lingezicht over de onthulling van de zonnewijzer; op zaterdag 13 mei zal de onthulling plaatsvinden.  

April 2016: 18 en 19 april is de zonnewijzer geschilderd door Gertie Vink, werknemer van Schildersbedrijf de Jongh. 

Maart 2016: op 16 maart hebben we de werktekening achtergelaten bij Schildersbederijf de Jongh in Waardenburg.

November 2015: 4 november hebben we overleg gehad met restauratieschilder de Jongh uit Waardenburg. In maart/april 2016 zal hij de zonnewijzer komen schilderen.

November 2015: dankzij het mooie najaarsweer is op 2 november de zonnewijzer gestuukt. Nu kan deze de hele winter drogen.

Oktober 2015: overleg met stukadoor Hans in den Eng.

September 2015: 17 september wordt de zonnewijzer opgehangen, maar het blijkt dat de lijnen niet kloppen! Besloten wordt om de zonnewijzer niet op te hangen en de onthulling op 25 september zal worden afgeblazen. Samenwerking met de Schilderscool wordt verbroken.

Juni 2015: Cor en Astrid gaan naar Zutphen om de zonnewijzer te bekijken. Hij is geschilderd!

April 2015: op 22 april hebben we kennis gemaakt met de Schilderscool in Zutphen. De werkplaats van de stukadoorsafdeling bekeken en gesproken met Coen (schildersafdeling) en Chris (stukadoorsafdeling)

Januari 2015: Chris en Hein van Schilderscool Zutphen zijn op 29 januari de zonnewijzer komen opmeten en hebben monsters van de verf meegenomen.

Oktober 2014: Schilderscool Geldermalsen/ROC Tiel heeft ons doorgestuurd naar het Gelders Restauratie Centrum. Na overleg met Stichting Ribo adviseren zij ons om contact op te nemen met de Schilderscool Zutphen. Dit is eenzelfde school als Schilderscool Geldermalsen. Naast de schildersopleiding hebben zij ook een opleiding voor stukadoors, net wat we nodig hebben. 

Oktober 2014: 7 oktober overleg met Cor van Dijk. Nieuwe opleiding wordt gezocht.

Eind augustus 2014: ROC Tiel afd. Restauratie (niveau 4) heeft niet voldoende leerlingen. De opleiding en daarmee ook onze samenwerking moet worden stopgezet.

Mei 2014: Rene Driessen van het ROC Tiel afd. restauratie heeft op 1 mei monsters genomen van de verflagen ter determinatie.

Maart 2014: 28 maart gesprek gehad met Mevr. Annemieke Gerris van Landschaps- en Erfgoedcoördinator van de gemeente Geldermalsen.

Maart 2014: 17 maart gesprek met Dhr. Verstegen, historicus in Acquoy.

Maart 2014: woensdag 5 maart meting van de muur door Frans Maes. 

Februari 2014: telefonisch overleg met Schildersscool Geldermalsen over een samenwerkingsverband.Tijdens dit project willen wij samenwerken met leerlingen van de Schilderscool (niveau 2 en 3) te Geldermalsen en het ROC Tiel, afdeling Restauratie (niveau 4), een opleidingsbedrijf voor de schilder- en onderhoudsbranche. Door jonge mensen bij ons project te betrekken kunnen ze ervaring opdoen op hun vakgebied en hopen we een draagvlak te creëren, zodat dat er in de toekomst goed gezorgd wordt voor ons cultureel erfgoed.

Februari 2014: 27 februari bijwonen lezing over de familie van Varsseveld door de Historische Kring van Leerdam.

November 2013 - mei 2016: onderzoek gedaan op het Regionaal Archief Rivierenland.

November 2013: een eerste kennismaking met de eigenaar van het pand, Dhr. van Dijk, aan de Lingedijk 86 te Acquoy.

November 2013- mei 2016: aanvang onderzoek naar de geschiedenis van het pand bij het archief van de Historische Kring West-Betuwe.