Archief

Een aandeel in de Betuwe

Ook dit jaar zijn we genomineerd om mee te doen met 'Een aandeel in de Betuwe', een sponsoractie van de Rabobank West-Betuwe. Alleen leden van de Rabobank West-Betuwe kunnen van 1 t/m 30 april stemmen op ons project. Noteer alvast in uw agenda zodat uw stem niet verloren gaat.

Leefbaarheidsinitiatief 14 oktober 2015

Opnieuw hebben we in oktober 2015 meegedaan aan het leefbaarheidsinitiatief van de gemeente Geldermalsen. Alle 103 stemmers die ons gesteund hebben............ heel hartelijk bedankt! Gebleken is dat we niet in de prijzen zijn gevallen. De zonnewijzer in Enspijk kan helaas niet doorgaan.

Bezoek aan Brussel

Zaterdag 17 oktober 2015 waren we bij de bijeenkomst van de Zonnewijzerkring West-Vlaanderen. Onderwerp was de zonnewijzer van de Ancienne Farmacie Delacre op de Koudenberg 64-66 te Brussel. Het gebouw is ontworpen door architect Paul Saintenoy en is gebouwd in 1895. Het mozaÏek is gemaakt door de Italiaan Silvio Tolomei. Haan en Uil symboliseren Dag en Nacht. De mozaïekzonnewijzer werd gerestaureerd door Gino Tondat en Sarah Landtmeters. 

De lezing werd gehouden door Patric Oyen en Gino Tondat. Hieronder een kleine impressie.

    

Daarnaast werden we door Jan de Graeve rondgeleid door Brussel en liet hij ons de door hem ontworpen zonnewijzer zien aan de Boudewijnlaan 12.