Archief

Informatieborden zijn geplaatst

     

Op dinsdag 17 april 2012 zijn in Geldermalsen op de markt en in Deil bij de kerk, de informatieborden bij de zonnewijzers geplaatst. Met de genodigden is ter afsluiting van het project een kopje koffie gedronken.

60 jaar Autobedrijven Visscher in Buurmalsen

Autobedrijven Visscher uit Buurmalsen vierde in september 2011 haar 60-jarig bestaan. Op woensdagmiddag 12 oktober waren alle 'stadsbestuurders' uit de regio te gast. Wegens het jubileum overhandigde Henk Visscher aan de burgemeesters uit iedere gemeente een cheque van € 1500,--. De cheques werden in dank aanvaard. Het college van BenW in Geldermalsen heeft besloten € 1000,-- van de cheque toe te kennen aan de Stichting Zonnewijzerroute Geldermalsen. Deze stichting, eerder ook gesteund door het Nieuwsblad Geldermalsen, heeft inmiddels prachtige zonnewijzers gerealiseerd in Tricht, Deil en Geldermalsen en is druk bezig met een vervolg in de overige acht dorpen. Het resterende bedrag van € 500,-- wordt geschonken aan fanfare 'Wilhelmina' uit Buurmalsen. Hiermee wordt in de eerste plaats een directe link gelegd naar de vestigingsplaats van Autobedrijf Visscher.

Excursie Utrecht 11 november 2009

Op 11 november 2009 heeft Astrid van der Werff ons diverse zonnewijzers in de stad Utrecht laten zien en uitleg gegeven over hun werking. Zeer inspirerend! In Utrecht is aan de Jacobikerk de oudste zonnewijzer van Nederland te vinden.