Archief

Alle leefbaarheidinitiatieven in de categorie 5.000,- gehonoreerd!

13-12-2016, 12:56 | Van de redactie

GELDERMALSEN Van 7 november t/m 4 december kon iedereen zijn aanvraag voor een deel van het leefbaarheidsbudget in de gemeente Geldermalsen indienen. Er zijn in totaal 21 initiatieven ingediend waarvan 12 in de categorie tot 10.000 euro en 9 in de categorie tot 5.000 euro. Voor elke categorie is een totaalbudget van 50.000 euro beschikbaar. Dit betekent dat alle initiatieven in de categorie tot 5.000 euro die aan de spelregels voldoen gehonoreerd worden. Initiatiefnemers ontvangen hierover bericht. Op de initiatieven in de categorie tot 10.000 kunnen inwoners van 15 december t/m 3 januari stemmen.

Op woensdagavond 14 december presenteren initiatiefnemers van de projecten in de categorie tot 10.000 euro hun project. De avond begint met korte pitches waarin de initiatiefnemers plenair hun project toelichten. Daarna is het op de informatiemarkt mogelijk om meer te weten te komen over de projecten. Raadsleden en inwoners zijn van harte welkom. De avond begint om 20.00 uur. Het gemeentehuis is open vanaf 19.30 uur.

Op de dag erna, donderdag 15 december, kan het stemmen beginnen. Op 9 januari worden tijdens de nieuwjaarsreceptie de vijf winnaars in de categorie tot 10.000 euro bekendgemaakt.

De gehonoreerde projecten in de categorie tot 5.000 euro:

-Bevrijdingsvuurestafette

-Laat kinderen lekker spelen! (Stichting Speeltuin de Buitenhof)

-Cultuur voor iedereen! (Cultureel Café Geldermalsen)

-Dat klinkt beter! (Stichting Dorpshuis Tricht i.s.m. Stichting Productiehuis "Firma van Gelder")

-Optimaliseren van geluid (Dorpshuis het Duifhuis)

-Zonnewijzer voor Gellicum (Stichting Zonnewijzerroute Geldermalsen)

-Lekkers aan de Linge

-Jeugdorkest "MUSICOOL" (Musicool i.o.)

-MVV'58 en dorpshuis Meteren zetten zich in voor gezonde jeugd en ouderen in Meteren (MVV'58/dorpshuis Meteren)

Een overzicht van alle aanvragen van het leefbaarheidbudget staat op www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget Hier staat ook een toelichting op elk initiatief.

Het leefbaarheidbudget

Het leefbaarheidbudget is een budget dat door de raad beschikbaar wordt gesteld voor maatschappelijke initiatieven. Net als vorige jaren is het een wedstrijd. De initiatiefnemer die de meeste stemmen weet te winnen, mag een deel van het budget hebben om het initiatief uit te voeren.

Stemmen op leefbaarheidinitiatieven kan beginnen

15-12-2016, 10:25 | Van de redactie

GELDERMALSEN Het stemformulier staat online: www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget . Alle inwoners van de gemeente Geldermalsen vanaf 12 jaar en ouder mogen hun stem uitbrengen op één van de 12 ingediende leefbaarheidinitiatieven. Er hoeft alleen binnen de categorie tot 10.000 euro gestemd te worden. Stemmen kan tot 4 januari en alleen online.

Er zijn in totaal 21 initiatieven ingediend waarvan 12 in de categorie tot 10.000 euro en 9 in de categorie tot 5.000 euro. Voor elke categorie is een totaalbudget van 50.000 euro beschikbaar. Dit betekent dat alle initiatieven in de categorie tot 5.000 euro die aan de spelregels voldoen gehonoreerd worden. Initiatiefnemers ontvingen hierover bericht. Stemmen voor deze categorie is niet nodig.

Op woensdagavond 14 december presenteerden initiatiefnemers van de projecten in de categorie tot 10.000 euro hun project. Nu kan het stemmen beginnen. Op 9 januari worden, tijdens de nieuwjaarsreceptie, de vijf winnaars in de categorie tot 10.000 euro bekendgemaakt. 

Cultuurprijs niet gewonnen!

Op vrijdag 18 november jl. zijn de winnaars bekend gemaakt van de Cultuurprijs en de Jo de Gramprijs 2016. De Cultuurprijs is gegaan naar 'Ode aan de Linge' en de Jo de Gramprijs ging naar 'Stichting Festivate Organisatie'.

Helaas hebben we niet gewonnen. Er kan er maar één de winnaar zijn. Al met al was het een hele gezellige avond. De presentatie die we gemaakt hadden, werd erg gewaardeerd en ook voor de tentoonstelling in het gemeentehuis was goede belangstelling en er waren veel lovende woorden.