Michaëlzondag in Deil

  

Michaëlzondag in Deil

24-09-2013 10:49

DEIL - Op de bovenstaande prent is de kerk in Deil te zien. De kerk heette vroeger de Michaëlskerk en was gewijd aan aartsengel Michael. Op 29 september wordt wereldwijd de naamdag gevierd van deze Michael. Rond die datum was er vroeger kermis in Deil en bakte de bakker Michaelskoeken.

In de dienst op 29 september wordt stilgestaan bij een tekst uit het boek Openbaring, waar gesproken wordt over deze Michael. Ook de Kinderkerkclub besteedt aandacht hieraan en de jeugdclub van de kerk zal na de dienst Michaëlskoeken verkopen voor hun project in Moldavië.
De dienst begint om 10.00 uur.

Informatiebord in Deil geplaatst

Op 17 april 2012 werd het informatiebord bij de kerk in Deil geplaatst. Daarmee werd het zonnewijzerproject in Deil afgesloten. Hieronder volgt een impressie.

Michaëlsdag in Deil groot succes!

Michaëlsdag op 29 september 2011 in Deil groot succes!

De zon werkte van harte mee om duidelijk te laten zien dat op 29 september (de naamdag van aartsengel Michaël) de schaduw van de schaduwwerper van de zonnewijzer op de kerk in Deil over de datumlijn op die zonnewijzer schuift. Dit jaar (in 2011) werd een oude traditie in ere hersteld: er werd in Deil weer feest gevierd op Michaëlsdag. Leerlingen van de Lokhorstschool voerden een toneelstuk op en er werden Michaëlsbroden gegeten. Die waren gebakken door leerlingen van de Lingeborgh in Geldermalsen.

  

  Leerlingen van de Lokhorstschool voerden een toneelstuk op en er werden Michaëlsbroden gegeten. Die waren gebakken door leerlingen van de Lingeborgh in Geldermalsen.