Plaatsing zonnewijzer op de markt in Geldermalsen.

 

Op 17 mei is de zonnewijzer op de markt in Geldermalsen geplaatst. Met veel precisie werden de locaties van de platen en tegels berekend en uitgelegd door Hendrik Hollander.

Tekenwedstrijd Geldermalsen

Wie mag de zonnewijzer in Geldermalsen onthullen?

Alle leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van vijf basisscholen in de kern Geldermalsen mogen meedoen aan een tekenwedstrijd van Zonnewijzerroute Geldermalsen. De leerling die de mooiste tekening maakt van de Markt in Geldermalsen in het jaar 2084 mag de zonnewijzer, die op de vernieuwde Markt komt, hoogstpersoonlijk onthullen.

Het jaar 2084 is niet toevallig gekozen. Het is niet alleen een knipoog naar het boek ‘1984’, maar in 2084 is het ook 75 jaar geleden dat het Nieuwsblad Geldermalsen haar 75-jarig jubileum vierde. De Zonnewijzerroute Geldermalsen heeft toen de jubileumwedstrijd gewonnen.

De leerlingen mogen hun tekening op A4-papier maken. Met kleurpotloden, viltstiften, waskrijtjes, verf e.d. Een leuke klus voor in de meivakantie! De tekening kan tot 12 uur op donderdag 12 mei 2011 worden ingeleverd op de eigen school.

Uit alle tekeningen zal een deskundige jury de drie mooiste, leukste en/of origineelste kiezen. Iedere winnaar krijgt een leuke prijs. Degene die de allerbeste tekening heeft gemaakt mag bovendien de zonnewijzer officieel onthullen!

De Zonnewijzerroute is ook van plan om een ‘tijdcapsule’ in te graven onder de zonnewijzer. Daarin zal, naast foto’s van de Markt in vroegere tijden en nu, ook de winnende tekening worden gestopt. Zo kunnen de mensen in de toekomst, als zij de capsule ooit vinden, zien hoe de Markt er heeft uitgezien en of de winnaar van de tekenwedstrijd in 2011 gelijk heeft gekregen.

De winnaars krijgen zo gauw mogelijk bericht. De uitslag wordt ook bekend gemaakt op deze site,  www.zonnewijzerroutegeldermalsen.nl en in Nieuwsblad Geldermalsen. Nog vragen: mail  (via ‘contact’ op deze site) of bel: 0345-577039 of 0345-581089.