De Zonnewijzerroute Geldermalsen kwam in september 2019 door een schenking in het bezit van deze met de hand gegoten ‘digitale’ zonnewijzer van aluminium. Er diende eerst enig restauratiewerk te worden uitgevoerd alvorens hij weer in volle pracht de juiste tijd kon aangeven. Het ontwerp van deze zonnewijzer stamt uit 1957 en is van de Amerikaan John Garret Thew uit Norfolk, Conneticut. Niet eerder bestond deze vorm van tijdaanwijzing op een zonnewijzer. In 1960 is er dan ook patent voor toegewezen. Bovenaan de verticale middenlijn op de wijzerplaat heeft J.G. Thew een ster gegraveerd.

In 1977 verviel het patent en werd deze zonnewijzer tevens uitgevoerd door de firma Whitehall uit Montague, Michigan. Het merkteken dat zij bovenaan de middenlijn op de wijzerplaat gebruikten is een fleur-de-lis.
Navraag bij Whitehall waarom juist dit teken is gebruikt gaf het volgende antwoord: “De fleur-de-lis is oorspronkelijk toegevoegd als verwijzing naar de “Zonnekoning” Lodewijk XIV. Traditioneel staat de Franse lelie symbool voor de Franse royalty. In die hoedanigheid wordt gezegd dat de fleur-de-lis perfectie, licht en leven betekent.”

De Franse lelie staat ook in het wapen van Rumpt. Het is de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV die zijn blauwe kroningsmantel liet versieren met de Franse lelie, het embleem van de Franse monarchie. Heel toepasselijk ook voor de ‘Onze Lieve Vrouw Geboortekerk’: in de christelijke kunst is de diepere betekenis van de lelie maagdelijkheid en zuiverheid, verbonden aan de maagd Maria.